Skip to main content

Trofie met gemengde kruidenpesto, aardappel en sperzieboontjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 30 g Basilicum
  • 20 g Peterselie
  • 10 g Bieslook
  • 150 g Sperziebonen
  • 200 g Agria aardappelen
  • 60 g Oude kaas

In Huis

  • 200 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 50 g Pijnboompitten
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Zeezout
  • 2 el Pecorino
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de pesto. Hak basilicum, peterselie en bieslook grof. Doe samen met de olijfolie, pijnboompitten, knoflook en zout in de blender of keukenmachine en puls met de pulsknop tot je een mooi mengsel hebt met precies genoeg structuur. Niet te fijn draaien, je moet de stukjes pijnboompit kunnen blijven zien! Doe het mengsel in een bakje en schep er met een spatel de oude kaas en eventueel pecorino door. Controleer op zout. Giet er een scheutje olie over en zet weg tot gebruik.
  2. 2. Haal de sperziebonen af en breek in stukken. Kook ze beetgaar in een pan met water en wat zout. Giet af. Hou apart.
  3. 3. Was de aardappels en kook beetgaar in water met wat zout. Giet af en snij zo nodig in hapklare stukken. Zet apart en hou warm.
  4. 4. Kook de trofie al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg de beetgare bonen onder in een vergiet. Giet de trofie af door het vergiet. Doe beiden terug in de pan. Schep er de aardappel en de pesto door.
  5. 5. Verwarm vier borden of kommen voor en verdeel de trofie erover. Serveer met wat geraspte oude kaas.
  6. NB1. Als de schil van de aardappeltjes te dik is, is het goed om de gekookte aardappels even te pellen.
  7. NB2. Kun je geen trofie vinden dan kun je ook orecchiette gebruiken.