Skip to main content

Trouchia (snijbietomelet)

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 400 g Bright light snijbieten
  • 8 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 100 g Jong belegen kaas
  • naar smaak Peper en zout
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak zachtjes ca. 10 minuten. Voeg de fijn gesneden bright light snijbiet toe en bak ca. 15 minuten mee totdat deze geslonken en het vocht uit de snijbiet verdampt is . Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de ovengrill. Meng de eieren met de jong belegen geraspte kaas en de helft van de Parmezaanse kaas. Voeg dan de snijbiet toe en meng goed. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en schenk het ei-snijbietmengsel in de pan. Bak op laag vuur ca. 10 minuten. Zorg dat de bovenkant nog nat is. Bestrooi met de andere helft van de Parmezaanse kaas en zet de pan boven het midden van de oven onder de grill. Bak tot de bovenkant mooi bruin is. Snijd in punten en serveer.
  3. <br>Tip: Lekker met een aardappelsalade!