Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tuna melt met kimchi en pain gris

Vis

Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk pain gris
  • 1 pakje haloemie

In Huis

  • 2 blikken tonijn (in olie of water)
  • 4 el mayonaise
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout en peper
  • 80 gram kimchi
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel het brood lichtjes met water zodat het krokant wordt zonder uit te drogen. Leg het direct op het ovenrooster en bak 10–13 minuten. Laat even afkoelen en snij het vervolgens in plakken als je een heel brood gebruikt.
  2. Laat de tonijn goed uitlekken en doe in een kom. Meng met de mayonaise en breng op smaak met een snuf zout en wat versgemalen peper. Proef en pas de hoeveelheid mayonaise aan naar wens
  3. Beleg vier sneetjes brood met een laag van het tonijnmengsel. Leg daarop een plakje haloemie en de kimchi. Dek af met een tweede snee brood.
  4. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg de tosti’s voorzichtig in de pan. Druk licht aan met een spatel en bak 3–5 minuten per kant tot de buitenkant goudbruin en krokant is en de haloemie binnenin begint te smelten. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie of boter toe voor extra smaak en knapperigheid.