Skip to main content

‘Tuna melt’ pitapizza met tomaatjes en spinaziesoep

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks sjalot
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 600 gram spinazie
  • 2 blikjes tonijn
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 tl tijm (gerist)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 8 stuks spelt pitabroodjes
  • 80 gram overjarige kaas
  • 4 tl yoghurt

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 500 ml water
  • 500 ml melk
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de helft van de sjalot en snij de rest in ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalot. Schil en snij de aardappels in kleine blokjes. Bak even mee. Voeg de bouillonblokjes, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  2. Verwarm olie in een koekenpan en bak de sjalotringen op zacht vuur ca 5. minuten. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg bij de sjalot-ringen als ze zacht zijn. Voeg ca. 100 gram (bij 4p) van de spinazie toe en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  4. Doe de rest van de spinazie bij de soep en kook nog ca. 5 minuten.
  5. Laat de tonijn uitlekken en halveer de tomaatjes. Ris de tijm. Verdeel de tomatenpuree over de pita broodjes (niet open snijden) en beleg met het sjalot-spinazie mengsel, tonijn, tijm en ongeveer de helft van de tomaatjes. Rasp de kaas erover.
  6. Leg ca. 10 minuten op een rooster onder de grill totdat de kaas goudbruin is geworden en de pitabroodjes een beetje knapperig.
  7. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep in elk kommetje een lepeltje yoghurt en rasp er een beetje kaas over (je hebt wat extra gekregen maar let op, je hebt het ook voor een ander gerecht nodig!). Serveer met de pita-pizzaatjes en eventueel wat sla*.