Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Turks broodje met gekruide kip, frisse coleslaw en gebakken koolrabi

  • Totale tijd minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 400 g Kipfilet
  • 60 ml Yoghurt voor de kip
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 200 g Spitskool
  • 100 g Regenboogpeen
  • 1 bosje(s) Radijs
  • 2 el Yoghurt voor de dressing
  • 1 el Munt
  • 2 stuk(s) Turks brood

In Huis

  • 2 el Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • om te bakken Olie
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Let op! je hebt ook spitskool nodig voor een ander recept deze week.
  2. In het specerijenmengsel zit: 1 tl mosterzaad, 1 tl garam massala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1tl paprikapoeder
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden om straks de broodjes in op te warmen.
  4. Dep de kip droog, snij in stukjes en meng de kip met de yoghurt en het specerijenmengsel. Zet even weg.
  5. Zet alvast een pan op met een laagje water en wat zout. Schil de koolrabi, snij in plakken en dan in blokjes van 1,5 cm. Blancheer de koolrabi circa 4 minuten, giet af en laat uitlekken.
  6. Verwarm in een pan een klontje boter met wat olie. Voeg als het stopt met bruisen de koolrabi toe, bak even lekker bruin aan en bestrooi met paprikapoeder en wat zout. Laat rustig verder garen en roer af en toe om. De koolrabi mag lekker bruin worden.
  7. Verwarm in een andere pan wat olie en bak daarin de kip gaar. Bestrooi met wat zout.
  8. Maak in een apart schaaltje nog een yoghurtsausje door een klein beetje knoflook, wat peper, wat zout, gehakte munt en yoghurt naar smaak door elkaar te mengen (de munt zit in het zakje bij de peterselie).
  9. Doe de Turkse broodjes 5 minuutjes in de oven. Snij doormidden, maak een opening en vul met de kip. Laat iedereen zelf coleslaw en yoghurtsaus naar wens toevoegen. Serveer met de gebakken koolrabi.
  10. <br>Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in hele dunne reepjes. Rasp de peen. Snij de radijzen in zessen of achten, afhankelijk van hoe groot ze zijn. Meng met de yoghurt, mayonaise, zout, peper en komijnpoeder. Tip: als je een 2p Krat hebt kan je de salade toch voor 4p maken, lekker voor de lunch de dag erna!