Skip to main content

Turks broodje met gekruide kipfilet, frisse coleslaw en gebakken koolrabi

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kipfilet
  • 60 ml Yoghurt
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • stuk(s) Spitskool
  • 100 g Regenboogpeen
  • 1 bosje(s) Radijs
  • 2 el Yoghurt voor de dressing
  • 1 el Muntblaadjes
  • 2 stuk(s) Turks brood

In Huis

  • 2 el Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Komijnpoeder
  • om te bakken Boter
  • om te bakken Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Let op! je hebt ook spitskool nodig voor een ander recept deze week.
  2. In het specerijenpotje zit: 1 tl mosterzaad, 1 tl garam massala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1tl paprikapoeder
  3. Verwarm de oven voor om straks de broodjes in op te warmen.
  4. Meng de kip met de yoghurt en het specerijenbakje en zet even weg.
  5. Zet vast een pan op met een laagje water en wat zout. Schil de koolrabi, snij in plakken en dan in blokjes van 1,5 cm. Blancheer de koolrabi circa 4 minuten, giet af en laat uitlekken.
  6. Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in hele dunne reepjes. Rasp de peen. Snij de radijzen in zessen of achten, afhankelijk van hoe groot ze zijn. Meng met de yoghurt voor de dressing, mayonaise, zout, peper en komijnpoeder. NB. als je voor 2p kookt, maak de salade dan voor 4p en bewaar als lekker lunch gerechtje.
  7. Verwarm in een pan een klontje boter met wat olie. Voeg als het stopt met bruisen de koolrabi toe, bak even lekker bruin aan en bestrooi met paprikapoeder en wat zout. Laat rustig verder garen en roer af en toe om. De koolrabi mag lekker bruin worden. Verwarm in een andere pan wat olie en bak daarin de kip gaar. Bestrooi met wat zout.
  8. Maak in een apart schaaltje nog een yoghurtsausje door een klein beetje knoflook, wat peper, wat zout, gehakte munt en yoghurt naar smaak door elkaar te mengen (de munt zit in het zakje bij de peterselie).
  9. Doe de Turkse broodjes 5 minuutjes in de oven. Snij doormidden, maak een opening en vul met de kip. Laat iedereen zelf coleslaw en yoghurtsaus naar wens toevoegen. Serveer met de gebakken koolrabi.