Skip to main content

Turkse menemen met geroosterde meiraap en venkel en een romig knoflooksausje

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram meiraap
  • 1 venkel
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el muntblaadjes
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten
  • 4 eieren
  • 1 pain gris

In Huis

  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de meiraap en snij in parten van 1 cm (op de dikste zijde). Halveer de venkel, verwijder het loof en het hart en snij in plakjes van 1 cm. Meng met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de takjes rozemarijn erbij. Bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Doe de crème fraîche met een scheutje olijfolie in een kom. Pers er 1 teentje (bij 4p) knoflook bij. Hak de muntblaadjes en voeg toe. Roer goed door en zet weg zodat de knoflook goed intrekt.
  4. Halveer de rode ui en paprika en snij in dunne reepjes. Verwarm olie in een koekenpan bak op zacht vuur ca. 8 min. Pers er 2 tenen (bij 4p) knoflook bij.
  5. Snij de tomaten in blokjes. Hak de rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt). Schuif ondertussen de pain gris in de oven en bak in 10-12 minuten af.
  6. Voeg de tomaten en rode peper bij de paprika en bak nog 10 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Maak kuiltjes in het groentemengsel en breek daar de eieren in. Dek af en laat de eieren in ca. 5 minuten stollen. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de pain gris in sneetjes.
  8. Hak de peterselie fijn. Strooi over de eieren.
  9. Serveer de Menemen met de gebakken, meiraap, venkel en het romige knoflooksausje. Serveer de sneetjes pain gris erbij om te dippen.