Turkse menemen met geroosterde meiraap en venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 27 Menemen met geroosterde Beemstervalery meiraap venkel en een romig komkommersausje FP

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram meiraap
  • 1 stuks venkel
  • 1 el muntblaadjes
  • 2 stuks ui
  • 2 stuks puntpaprika
  • 4 stuks tomaten
  • 4 stuks eieren
  • 2 stuks ciabatta bruin
  • 2 el peterselie

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de meiraap en snij in parten van 1 cm (op de dikste zijde). Halveer de venkel, verwijder het loof en het hart en snij in plakjes van 1 cm. Meng met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de takjes rozemarijn erbij. Bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Halveer de ui en puntpaprika en snij in dunne reepjes. Verwarm olie in een koekenpan bak op zacht vuur ca. 8 min. Pers er 2 tenen (bij 4p) knoflook bij.
  4. Snij de tomaten in blokjes. Schuif ondertussen de ciabatta in de oven en bak in 5-6 minuten af.
  5. Voeg de tomaten bij de paprika en bak nog 10 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Maak kuiltjes in het groentemengsel en breek daar de eieren in. Dek af en laat de eieren in ca. 5 minuten stollen. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de ciabatta in plakjes.
  7. Hak de peterselie fijn. Strooi over de eieren.
  8. Serveer de Menemen met de gebakken meiraap en venkel. Serveer de sneetjes ciabatta erbij om te dippen.