Skip to main content

Turkse pizza met gehakt, knoflook-yoghurtsausje, peterselie en een frisse salade

Lam, Kalf

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 ml yoghurt
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 krop ijsbergsla
  • 50 gram spinazie
  • 2 tomaten
  • 400 gram lams-kalfsgehakt tex-mex gekruid
  • 100 gram tomatenpuree
  • 4 volkoren libanese flatbreads
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie, extra vierge
  • olie om te bakken
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • tl chilipoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pers de helft(!) van de knoflook bij de yoghurt, voeg de olijfolie extra vierge wat zout en peper toe. Zet weg.
  3. Maak in een grote kom een dressing van 4 el (bij 4p) van de yoghurt, de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn.
  4. Snij de ijsbergsla in dunne repen en meng met de spinazie door de dressing. Snij de tomaat in stukjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  5. Snipper de rode ui. Verwarm olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Snij de paprika in kleine stukjes en voeg toe. Voeg na 2 min het gehakt toe en pers de andere helft van de knoflook erbij. Bak rul in ca. 2 min.
  6. Smeer de tomatenpuree uit over het de Libanese flatbreads. Verdeel het gehakt-mengsel erover. Besprenkel met wat olijfolie. Bak 6-8 minuten in de oven.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Voeg de chilipoeder bij de overgebleven yoghurt. Sprenkel over de pizza’s en garneer met de peterselie. Serveer de Turkse pizza met de salade.
  9. Maak chips van de overige flatbreads. Verwarm de oven voor op 250 graden. Scheur het flatbread in grove stukjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat peper en zout, paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze). Besprenkel met een beetje olie en meng goed door elkaar. Laat de chips in het midden van de hete oven in circa 10 minuten knapperig worden. Lekker met wat overgebleven yoghurtsaus, chilisaus of humus. Ter info: Het gehakt is gekruid met: zeezout, ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.