Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

‘Turkse’ pizza met PLNT Tex Mex gehakt, gele paprika en zomerse ijsbergsalade

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
‘Turkse’ pizza met PLNT Tex Mex gehakt, gele paprika en zomerse ijsbergsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks lente-ui
  • 1 stuks paprika geel
  • 400 gram PLNT rul gehakt
  • 1 bakje Tex Mex kruiden NB!
  • 400 gram tomaatjes
  • 200 gram (vegan) yoghurt
  • 6 stuks Libanese flatbread
  • 200 gram tomatenpuree
  • 400 gram ijsbergsla
  • 1.5 stuks komkommer
  • 15 gram koriander

In Huis

  • 4 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • olie om te bakken
  • naar smaak chilipoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de lente-ui in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de witte en lichtgroene ringetjes. Doe de donkergroene ringetjes in een schaaltje. Snij de paprika in kleine stukjes en voeg toe. Bak en poosje mee. Voeg het PLNT gehackt toe samen met het bakje Tex Mex kruiden (het is al gezouten!). Schep af en toe om.
  3. Halveer de knoflookteentjes en haal indien nodig het (groene) loofje eruit. Pers de helft(!) bij het gehackt. Snij 3 tomaatjes pp fijn en voeg toe. Bak rustig nog even verder.
  4. Maak intussen de (vegan) yoghurtsaus. Pers de andere helft van de knoflook bij de (vegan) yoghurt, voeg de olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met zout en peper toe. Zet apart.
  5. Smeer de tomatenpuree op het Libanese flatbread. Verdeel het gehacktmengsel erover. Bak ca. 8 minuten in de oven.
  6. Maak in een slabak een dressing van 1 el per persoon van de gemaakte yoghurtsaus plus de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn
  7. Snij de ijsbergsla in dunne repen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Halveer de rest van de tomaatjes. Meng alles samen met de lente-ui ringetjes door de dressing
  8. Hak de koriander incl. de steeltjes fijn.
  9. Voeg chilipoeder bij de yoghurtsaus (indien gewenst) en bedruip de pizza’s ermee. Garneer met de koriander. Serveer de salade erbij.