‘Turkse’ pizza met Tex Mex rundergehakt, knoflooksausje en zomerse ijsbergsalade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks lente-ui
- 400 gram rundergehakt Tex Mex
- 400 gram tomaatjes
- 200 gram yoghurt
- 200 gram tomatenpuree
- 6 stuks Libanese flatbread
- 400 gram ijsbergsla
- 1.5 stuks komkommer
- 15 gram koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
- 3 el olijfolie om te bakken
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- naar smaak chilipoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de witte en lichtgroene ringetjes. Doe de donkergroene ringetjes in een schaaltje en zet apart. Voeg het gehakt toe en bak rul (het is al gezouten!). Schep af en toe om.
- Halveer de knoflookteentjes en haal indien nodig het (groene) loofje eruit. Pers de helft(!) bij het gehakt. Snij 3 tomaatjes pp fijn en voeg toe. Bak rustig nog even verder.
- Maak intussen de yoghurtsaus. Pers de andere helft van de knoflook bij de yoghurt, voeg de olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met peper en zout en zet even weg.
- Smeer de tomatenpuree op het Libanese flatbread. Verdeel het gehaktmengsel erover. Bak ca. 8 minuten in de oven.
- Maak in een slabak een dressing van 1 el per persoon van de gemaakte yoghurtsaus plus de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn.
- Snij de ijsbergsla in dunne repen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Halveer de rest van de tomaatjes. Meng alles samen met de lente-ui ringetjes door de dressing.
- Hak de koriander incl. de steeltjes fijn.
- Voeg chilipoeder bij de yoghurtsaus (indien gewenst) en bedruip de pizza’s ermee. Garneer met de koriander. Serveer de salade erbij.
- Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met: zeezout, ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.