Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Udon noedels met Hokkai miso, portobello, oesterzwam, asperges en raapsteel

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Udon noedels met Hokkai miso, portobello, oesterzwam, asperges en raapsteel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 pak Udon noedels
  • 1 stuks witte ui
  • 2 stuks lente-ui
  • 2 stuks portobello
  • 250 gram oesterzwammen
  • 300 gram groene asperges
  • 2 el Hokkai miso
  • 100 gram raapsteel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
  • 2 tl chilivlokjes
  • 2 el milde olie
  • 1.2 liter kokend water
  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water op voor de noedels. Kook ze gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af en laat uitlekken.
  2. Verwarm olie in een afdekbare soeppan. Snij de ui in dunne halve ringen en voeg bij de olie. Bak op laag vuur. Hak de knoflook fijn en voeg toe als de ui goed glazig is. Laat zachtjes (!) verder bakken tot de uien helemaal zacht zijn. Voeg wat zout toe.
  3. Optioneel! Doe de chilivlokjes met de milde olie in een schaaltje. Voeg wat zout en peper toe.
  4. Snij het witte en lichtgroene deel van de lente-ui in stukken van ca. 2 cm. Snij het donkergroene deel in ringetjes en zet in een bakje op tafel. Bak de stukken lente-ui in een koekenpan in wat olie op hoog vuur.
  5. Snij intussen de portobello’s doormidden en dan in plakjes. Scheur de oesterzwammen in repen. Voeg samen bij de lente-ui en bak stevig verder. Schep af en toe om, het mag lekker bruinen. Bestrooi met wat zout.
  6. Zet de waterkoker aan voor de bouillon. Verwijder de houterige onderkanten van de asperges (ca. 4 cm) en snij de rest in hapklare stukken.
  7. Voeg de sojasaus en de Hokkai misopasta bij de ui en knoflook, gevolgd door het kokende water en bouillonblokje(s). Roer goed en breng aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe en laat ze afgedekt zachtjes ca. 6 minuten beetgaar koken.
  8. Gebruik grote diepe borden. Doe een schep noedels in het bord en verdeel de portobello en oesterzwam erover. Spoel de raapsteel af. Verwijder de worteltjes (niet de steeltjes!). Hak grof in drie of vier delen. Verdeel over de borden. Schep in elk bord een grote lepel van de bouillon met asperges. Besprenkel met de chili-olie naar smaak.
  9. Garneer met de lente-ui ringetjes.
  10. de Lekkerste miso van Japan wordt door onze nationale trots Hokkai Kitchen in IJmuiden speciaal voor Crisp geïmporteerd naar Nederland.