Skip to main content

Uiensoep met geitenkaas bruschette

Vegetarisch

  • Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuk(s) Uien
  • 100 g Geitenkaas
  • 4 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 50 g Boter
  • 2 el Port
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 liter Groentebouillon
  • 2 takje(s) Bladpeterselie
  • 2 takje(s) Tijm
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 4 stukje(s) Stokbrood
  • 200 g Geraspte kaas
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Bind peterselie, tijm en laurierblaadjes vast met een keukentouwtje tot een bouquet garni.
  2. Snij de uien in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien langzaam gaar en bruin. Ze moeten echt mooi bruin worden en een beetje karamelliseren. Draai het vuur hoog en voeg de port en balsamico toe. Roer aanbaksels op de bodem goed los. Voeg de bouillon en het bouquet garni toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes trekken.
  3. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  4. Verwijder na 45 minuten het bouquet garni uit de soep. Schenk de soep in 4 ovenvaste soepkommen. Leg in elke kom een stukje stokbrood op de soep. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven. Laat bakken in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  5. Maak in de tussentijd de geitenkaas bruschette. Rooster de boterhammen. Pel de knoflook en rasp over het brood. Druppel er wat olijfolie over en brokkel er wat geitenkaas over. Haal de soep uit de oven en laat een beetje afkoelen. Dit versterkt de smaak. Serveer met de bruschette.