Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Umami bowl met sesam-zalm, ramen eggs, ingelegde kokospeen, misokool & wasabinootjes

Vis

  • Totale tijd minuten
Week43 Umamibowl met sesamzalm kokoswortel en misokool 15

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks eieren
  • 1 stuks peen
  • 1 stuks spitskool
  • 2 stuks rode paprika
  • 4 stuks zalmfilet
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • 0.5 stuks rode peper
  • 8 el sojasaus
  • 6 el mirin
  • 50 ml water
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el miso
  • 4 el witte en zwarte sesamzaadjes
  • 300 gram (wilde) rijst of noodles naar keuze
  • 100 gram wasabinootjes
icon package

Recept stappen

  1. Ramen eggs: Kook de eieren tot de gewenste gaarheid. Spoel koud en pel. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Meng de sojasaus met de helft van de mirin in een hoog glas. Leg de eieren hierin en zet in de koelkast om minimaal 2 uur te marineren.
  2. Ingelegde peen: Breng 50 ml water pp aan de kook en voeg hieraan de kokosmelk en de rest van de mirin toe. Breng 1 keer aan de kook en zet uit. Schil linten met een dunschiller van de peen. Snij deze in de lengte doormidden. Giet het kokosmengsel over de linten en zet in de koelkast om minimaal 2 uur te marineren.
  3. Misokool: Snij de spitskool in reepjes en de paprika in ringen. Bak deze op hoog vuur 3-5 minuten. Meng de miso met heet water totdat deze is opgelost. Meng door de groente en zet weg.
  4. Sesam-zalm: Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Spreid uit over een bord. Dep de zalm droog. Zorg voor een hete koekenpan met een klein beetje olijfolie en schroei de zalm aan alle kanten heel snel dicht. Leg op de sesam en rol. Zet in de koelkast tot gebruik.
  5. Kook de rijst of noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de lente-ui in ringetjes.
  6. Stel de bowl samen. Maak een saus van de kokosdressing en de sojasaus van de eieren. Schep alle ingrediënten in een bowl, warm of koud, wat jij lekker vindt. Lekker met de wasabinootjes. Koop ze kant en klaar of maak ze zelf (zie tip).
  7. Tip om zelf wasabiboontjes te maken: Verwarm de oven voor op 90 graden. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Meng wasabipoeder (toko) naar smaak met bloem. Verdeel over de pinda’s en roer goed door. Zet in de oven voor 1 uur in een ovenschaal met bakpapier. Schud soms.
  8. In dit gerecht bereid je alle componenten apart en worden ze aan het einde samengebracht in een echte, verwarmende herfstbowl. Let op: De eieren en peen worden 2-3 uur gemarineerd.