Skip to main content

Varkensfilet met shiitake en koolreepjes

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensfilet
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 1 bakje(s) Shiitake

In Huis

  • 4 cm Gemberwortel
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Rijstwijn
  • 1 el Sesamolie
  • 3 tl Maizena
  • 3 tl Zout
  • 1 tl Suiker
  • 1 tl Zwarte peper
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 300 g Rijst
  • 2 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij het vlees in dunne reepjes en doe in een grote kom. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Snij de kool in dunne reepjes. Pel en rasp de gember. Pel de knoflook en hak fijn. Snij de shiitake in stukjes.
  2. 2. Maak een marinade van 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels water, de rijstwijn, sesamolie, 2 tl maïzena, 2 tl zout, de suiker en peper. Doe bij het varkensvlees en meng. Laat 10 minuten marineren.
  3. 3. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Bak het vlees ongeveer 5 minuten aan. Schep op een bord en hou apart. Bak in het overgebleven vet de sjalot en shiitake 1 minuut aan. Schep op een bord en hou apart.
  4. 4. Roerbak de gember, de rest van de knoflook en de kool 5 minuten in het overgebleven bakvet. Voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erin. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes stoven.
  5. 5. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  6. 6. Voeg de sojasaus en 1 tl van het zout bij de kool in de wok en schep het vlees erdoor. Meng 1 tl van de maïzena met 1 tl water en roer goed door. Schenk bij het gerecht in de wok. Voeg de shiitake toe en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Laat 3 minuten rusten en serveer met de witte rijst.