Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Varkensfilet met oesterzwammen en koolreepjes

Varken

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 varkensfiletlapjes
  • 1 spitskool
  • 200 gram oesterzwammen
  • 4 cm gemberwortel

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el sesamolie
  • 3 tl maizena
  • 3 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 gram rijst
  • 2 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Snij het vlees in dunne reepjes en doe in een grote kom. Snij de kool in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Pel de knoflook en hak fijn. Snij de paddenstoelen in stukjes.
  2. Maak een marinade van 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels water, de rijstwijn, sesamolie, 2 tl maïzena, 2 tl zout, de suiker en peper. Doe bij het varkensvlees en meng. Laat 10 minuten marineren.
  3. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Bak het vlees ongeveer 5 minuten aan. Schep op een bord en hou apart. Bak in het overgebleven vet de paddenstoelen 1 minuut aan. Schep op een bord en hou apart.
  4. Roerbak de gember, de rest van de knoflook en de kool 5 minuten in het overgebleven bakvet. Voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erin. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes stoven.
  5. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  6. Voeg de sojasaus en 1 tl van het zout bij de kool in de wok en schep het vlees erdoor. Meng 1 tl van de maïzena met 1 tl water en roer goed door. Schenk bij het gerecht in de wok. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Laat 3 minuten rusten en serveer met de rijst.