Skip to main content

Varkensfiletlapje met gebakken aardappels en spruitjes met balsamico

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen
  • 800 g Spruiten
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Varkensfilet

In Huis

  • Olijfolie om te bakken
  • 2 el Olijfolie (besprenkelen)
  • 1 el Paprikapoeder
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • 2 klontje(s) Boter
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Haal het vlees vast uit de koeling. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Was de aardappels en snij in blokjes. Bak even aan in wat olie in een afdekbare wok. Dek af en laat zachtjes gaar smoren, zet een wekker voor 15 minuten. Schud af en toe om.
  3. 3. Snij het kontje van de spruitjes, halveer en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Snij de ui doormidden en in partjes. Doe samen met de spruiten in een mengkom en besprenkel met olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en de geperste knoflook. Spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif in de oven voor ca. 25 minuten.
  4. 4. Voeg na de 15 minuten een klontje boter bij de aardappels, zet het vuur hoger en bak goed bruin. Regelmatig omschudden.
  5. 5. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, de balsamicoazijn, de mosterd, peper en zout.
  6. 6. Verwarm in een koekenpan een klontje boter en een scheutje olie. Wacht totdat de boter stopt met bruisen en een beetje bruin wordt. Bak de varkenslapjes bruin en gaar in ca. 6-8 minuten. Voeg op het laatst een scheutje water toe om jus te maken.
  7. 7. Verdeel de vinaigrette over de spruiten en serveer met de gebakken aardappels en de varkensfiletlapjes.