Skip to main content

Varkensfiletlapje met gebakken aardappeltjes en brighlights snijbieten

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo aardappels
  • 800 gram bright light snijbieten
  • 4 varkensfiletlapje

In Huis

  • 1 klontje boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olie om te bakken
  • mayonaise (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Haal de varkensfiletlapjes alvast uit de koeling.
  2. Schil of was de aardappels en snij in stukjes of wedges, net wat je lekker vindt. Bak de aardappels op hoog vuur een paar minuten aan in een klont boter met een beetje olie. Voeg een paar drupjes water toe, dek af en laat ca. 10 minuten zachtjes verder garen. Roer af en toe om.
  3. Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn.
  4. Haal de deksel van de aardappels en laat nog een minuut of 6 verder bakken tot bruin.
  5. Bak intussen de varkensfiletlapjes om en om bruin en gaar in ca. 6 minuten.
  6. Bak in een wok de steeltjes van de snijbiet in een beetje olie aan en voeg na 2 minuten de knoflook toe. Hussel een paar keer om en voeg het blad toe. Laat slinken, maak op smaak met zout en peper en serveer direct met de varkensfiletlapjes, de gebakken aardappels en wat mayo naar smaak.