Skip to main content

Varkensfiletlapje met kastanjechampignons, aardappelwedges en tweekleurige lofsalade

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks varkensfiletlapjes
  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks sjalot
  • 2 stuks roodlof
  • 2 stuks witlof
  • 200 gram koolrabi
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 50 gram gemengde sla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 klontjes boter om te bakken
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Haal de varkensfiletlapjes een paar uur van tevoren uit de ijskast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels grondig en snij in wedges. Meng met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en bak in ca. 25 minuten gaar en knapperig.
  3. Snij de sjalot in dunne ringen. Bak in een klont boter op heel laag vuur tot ze zacht zijn.
  4. Maak in een grote saladekom een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout.
  5. Verwijder het hart van de roodlof en witlof. Snij in ringen. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 1 cm. Meng door de dressing. Zet weg.
  6. Snij de kastanjechampignons in vieren.
  7. Dep de filetlapjes droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Schep de sjalotjes uit de pan en zet het vuur hoog. Verwarm een klont boter en laat goed heet en een beetje bruin worden. Bak de filetlapjes in de hete boter aan beide kanten kort (ca.1 min per kant).
  8. Haal de filetlapjes uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Voeg nog een klontje boter toe en bak de champignons omscheppend in 4 min goudbruin. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook en sjalotjes op het laatst toe. Schud nog even om en zet het vuur uit.
  9. Meng de gemengde sla vlak voor serveren door de lof met koolrabi.
  10. Verdeel de filetlapjes met de kastanjechampignons en sjalot over de borden. Serveer de wedges en salade erbij.