Skip to main content

Varkensfiletlapje met sjalottensaus

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Opperdoezer aardappels
  • 600 g sperziebonen
  • 4 portie(s) varkensfilet
  • 5 stuk(s) banaansjalot

In Huis

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • naar smaak peper en zout
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el augurk fijngehakt
  • 4 portie(s) fijngehakte peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten. Kook de sperziebonen gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  3. Verhit de olie ineen koekenpan en doe er dan de boter bij. Wrijf de varkensfiletlapjes in met peper en zout en bak ze 4 minuten aan elke kant in het hete vet. Zet ze in de oven en laat ca. 7 minuten garen afhankelijk van de dikte. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Maak de saus. Bak de gesnipperde sjalotjes in het overgebleven braadvet lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer een minuut door. Roer er de witte wijn door en laat inkoken tot de helft. Blijf roeren zodat ook schraapsels van de bodem in de saus komen. Voeg dan de bouillon (kwart blokje in 500ml water) toe en laat weer inkoken tot de helft. Roer er de mosterd, augurken en fijngehakte peterselie door.
  5. Giet de saus over de varkensfiletlapjes en serveer met de aardappelen en sperziebonen.