Skip to main content

Varkensfiletlapje met zelfgemaakte zigeunersaus

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 puntpaprika's in dunne reepjes
  • 2 portobellos, in dunne plakjes
  • 4 lapjes varkensfilet

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el azijn
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 dl kippenbouillon
  • eventueel maizena aangelengd met water
  • 1 el plantaardige olie
  • 25 g boter
  • om te serveren frites of gebakken aardappels
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg dan de paprika en portobello toe en bak ca. 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden.
  2. Doe de tomatenpuree en de cayennepeper er bij, bak nog een minuutje. Voeg de ketchup, azijn, suiker en bouillon toe en laat zachtjes 10 minuten gaar stoven. Bind eventueel met wat aangelengde maïzena als de saus te dun is.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en voeg dan de boter toe. Bestrooi de lapjes varkensfilet met peper en zout. Bak het vlees om en om bruin in ca. 7 minuten.
  4. Leg de varkensfilets op vier borden en schep er wat van de saus overheen. Serveer met frites of gebakken aardappelen.