Skip to main content

Varkensfiletlapje met zelfgemaakte zigeunersaus en gebakken krieltjes

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram krieltjes nieuwe oogst
  • 2 paprika's in dunne reepjes
  • 2 portobellos, in dunne plakjes
  • 4 lapjes varkensfilet

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el azijn
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 dl kippenbouillon
  • eventueel maizena aangelengd met water
  • 1 el plantaardige olie
  • 25 g boter
icon package

Recept stappen

  1. Was en halveer de krieltjes en snij grote exemplaren in blokjes. Zet de krieltjes op met warm water en kook in 10 minuten gaar.
  2. Verhit olijfolie en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg dan de paprika en portobello toe en bak ca. 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden.
  3. Doe de tomatenpuree en de cayennepeper erbij, bak nog een minuutje, zodat het zuur er wat afgaat. Voeg de ketchup, azijn, suiker en bouillon toe en laat zachtjes 10 minuten gaar stoven. Bind eventueel met wat aangelengde maïzena als de saus te dun is.
  4. Verhit ondertussen olijfolie en bak de krieltjes. Schep een paar keer goed om, zodat ze lekker knapperig worden.
  5. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en voeg dan de boter toe. Bestrooi de lapjes varkensfilet met peper en zout. Bak het vlees om en om bruin in ca. 7 minuten.
  6. Leg de varkensfilets op vier borden en schep er wat van de saus overheen. Serveer met de gebakken krieltjes.