Skip to main content

Varkensfiletlapjes a la Charcutiere met snijbonen en gebakken aardappelen

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensfilet
  • 400 g Aardappelen
  • 600 g Snijbonen
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 3 el Olie
  • 1 el Boter
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper
  • 1 el Bloem
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 1 el Dijonmosterd
  • 4 el Augurk fijngehakt
  • 1 handje(s) Peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels met schil 10 minuten. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij ze in dikke plakken. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes verder gaar en bruin.
  2. Kook de snijbonen in weinig water met wat zout ca. 10 minuten totdat ze gaar zijn.
  3. Verhit 1 eetlepel olie ineen koekenpan en doe er dan de boter bij. Wrijf de filetlapjes in met peper en zout en bak ze ca. 4 minuten aan elke kant in de hete boter. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Maak de saus. Bak de ui in het overgebleven braadvet lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer een minuut door. Roer er de wijn door en laat inkoken tot de helft. Blijf roeren zodat ook schraapsels van de bodem in de saus komen. Voeg dan de bouillon toe en laat weer inkoken tot de helft. Roer er de mosterd, augurken en peterselie door. Giet de vleessappen uit de filets in de saus. Leg de filets even terug in de pan om door te warmen. Serveer het vlees met de saus, de gebakken aardappelen en snijbonen.