Varkenshaas met geroosterde paarse bloemkool, gebakken aardappels en dragonsaus

Varken, Wild, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Varkenshaas met geroosterde Paarse bloemkool, gebakken aardappels en dragonsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks paarse bloemkool
  • 1 stuks koolrabi
  • 800 gram agria aardappels
  • 1 bakje crème fraîche
  • 2 el dragon (gehakt)
  • 400 gram varkenshaas

In Huis

  • 1 teen knoflook (in de schil)
  • olie om te bakken
  • 2 el mayonaise
  • 1 stuks bosui
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Schil de koolrabi en snij dunne partjes van 0,5-1 cm dik. Meng samen met de knoflook (in de schil) in een mengkom met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Schrob de aardappels schoon en snij met schil in blokjes van 2 cm. Verwarm een flinke klont boter en een goede scheut olie in een afdekbare wok. Bak de aardappeltjes 2 minuutjes stevig aan. Dek af en laat in 10-15 minuten gaar stoven. Prik om te kijken of ze beetgaar zijn, draai het vuur hoog en bak in een paar minuten bruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak intussen de dragonsaus. Meng de crème fraîche met de mayonaise, zout en peper. Snij de bosui heel fijn. Ris de dragon en snipper de blaadjes. Meng door de saus.
  5. Druk de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de dragonsaus.
  6. Bak de varkenshaas. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en smelt een klont boter hierin. Bak hierin de varkenshaas goudbruin. Laat ze voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de ovengroenten met de dragonsaus en de varkenshaas en aardappels erbij.