Skip to main content

Varkenskarbonade met gekaramelliseerde uien, feta en palmkoolpasta

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Palmkool
  • 4 stuk(s) Varkenskarbonades

In Huis

  • 1 pakje(s) Feta
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 2 tl Bruine suiker
  • 4 filet(s) Ansjovis
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Rode peper vlokken
  • 400 g Pasta
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui 5 minuten aan. Voeg de suiker en balsamico toe en roer goed door. Bak nog ca. 10 minuten zachtjes totdat de uien mooi gekaramelliseerd zijn.
  2. 2. Verwijder de harde nerf uit de palmkool. Snij de bladeren in dunne reepjes. Snij de ansjovis klein. Hak de knoflook fijn.
  3. 3. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ansjovis zachtjes aan totdat deze uit elkaar valt. Voeg de knoflook en gedroogde rode peper toe en bak 30 seconden mee. Voeg de palmkool toe en roerbak 1 minuut. Voeg 2 eetlepels (bij 4p) water toe. Doe het deksel op de pan en laat de palmkool ca. 10 minuten stoven.
  4. 4. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  5. 5. Bestrooi de varkenskarbonades met peper en zout en bak ca. 2 minuten aan iedere kant totdat het vlees gaar is.
  6. 6. Leg de karbonades op een bord, schep er de gekaramelliseerde ui over en brokkel de feta erover.
  7. 7. Giet de pasta af en meng er de palmkool door. Serveer bij het vlees.