Skip to main content

Varkenslapjes met uiensaus, broccoli en gebakken aardappels

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen
  • 600 g Broccoli
  • 4 stuk(s) Varkensfilet
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 el Boter
  • 4 el Augurk
  • 1 el Fijngehakte peterselie
  • 1 el Bloem
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 1 el Dijonmosterd
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappels met schil 10 minuten. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij in dikke plakken. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes gaar en bruin.
  2. 2. Kook of stoom de broccoli gaar in ca. 10 minuten.
  3. 3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en doe er de boter bij. Wrijf de varkenslapjes in met peper en zout en bak ze ca. 3 minuten aan elke kant in de hete boter. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  4. 4. Maak de saus. Snipper de ui, hak de augurken en peterselie fijn. Bak de ui in het overgebleven braadvet lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer een minuut door. Roer er de wijn door en laat inkoken tot de helft. Blijf roeren zodat ook schraapsels van de bodem in de saus komen. Voeg dan de bouillon toe en laat weer inkoken tot de helft. Roer er de mosterd, augurken en peterselie door.
  5. 5. Giet de vleessappen uit de filets in de saus. Leg de filets even terug in de pan om door te warmen.
  6. 6. Serveer het vlees met de saus, de gebakken aardappelen en broccoli.