Skip to main content

Varkensoester op een bedje van sjalot en paprika met krieltjes en bonen

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensoester
  • 400 g Krieltjes
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 3 stuk(s) Red Sun sjalot
  • 600 g Sperziebonen

In Huis

  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 teen Knoflook
  • 1 klontje(s) Boter
icon package

Recept stappen

  1. NB. Haal de varkensoesters vast uit de ijskast zodat deze een beetje op temperatuur kunnen komen.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden °C.
  3. Kneus de helft van de knoflook.
  4. Was de krieltjes, halveer de grotere exemplaren en doe ze in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en de gekneusde knoflook. Schuif gedurende 30-35 min. in de oven. Hussel af en toe om.
  5. Zet een pan met water en wat zout op voor de boontjes straks.
  6. Snij de puntpaprika doormidden en dan overdwars in dunne halvemaan reepjes.
  7. Hak de andere helft van de knoflook fijn en snij de sjalotten in ringen (of halve ringen als je dat makkelijker vindt).
  8. Dep het vlees droog en verwarm in koekenpan wat olie. Bak de varkensoesters op midden-hoog vuur. Dus echt niet te hard, ze hoeven niet meteen bruin, dat komt later. Schroei ze eerst rondom dicht en bak ze dan circa 7 minuten aan elke kant. Het moet allemaal rustig gebeuren, dan wordt het vlees het lekkerst. Haal ze na in totaal circa 14 minuten uit de pan en wikkel in folie om warm te houden.
  9. Was ondertussen de bonen en haal de steeltjes eraf. Snij ze indien gewenst nog doormidden.
  10. Doe ze met wat zout in het kokende water en kook in ca. 6 min. gaar. Giet af en voeg een klein klontje boter toe.
  11. Doe de sjalotten bij het bakvet van het vlees en voeg wanneer die glazig zijn de knoflook en paprika toe. Voeg peper, zout en een klein scheutje water toe en dek af met een deksel. Laat 6 minuutjes stoven. Voeg dan het vlees nog 2 minuutjes erbij om weer even goed op te warmen (mocht dat het niet meer helemaal zijn).
  12. Serveer de varkensoester op een bedje van sjalot en paprika met de krieltjes en de boontjes.