Varkensreepjes in dragon-mosterdsaus met Opperdoezer ronde en sperziebonen-tomatensalade

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd 30-35 minuten
Varkensreepjes met Opperdoezer Ronde | Gerecht uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram Opperdoezer aardappels
  • 500 gram sperziebonen
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks ui
  • 400 gram varkensreepjes
  • 2 el dragonblaadjes
  • 1 bakje crème fraîche

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. NB. Laat de varkensreepjes echt goed op kamertemperatuur komen!
  2. Was de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Giet af en hou warm.
  3. Zet een pannetje water op (zonder zout) voor de sperziebonen.
  4. Snipper de ui fijn. Doe 1 el (bij 4p) in een kommetje met de witte wijnazijn en laat marineren. De rest van de ui gebruik je straks.
  5. Verwijder de steeltjes (de puntjes kun je laten zitten) van de boontjes en halveer. Kook vanaf dat het water kookt in 6-8 minuten gaar. Spoel af met koud water.
  6. Meng de olijfolie extra vierge met de gemarineerde ui en achtergebleven azijn, zout en peper in een slakom. Halveer de cherrytomaatjes en meng door de dressing. Voeg de boontjes toe en schep om.
  7. Dep de varkensreepjes droog met keukenpapier. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak op hoog vuur kort aan. Ze mogen nog rosé zijn vanbinnen. Haal ze uit de pan, bestrooi met zout naar smaak en zet weg.
  8. Fruit in het vet van het vlees de rest van de ui bruin en glazig. Snij de dragonblaadjes fijn. Voeg met de crème fraîche en mosterd bij de uitjes. Warm goed door en voeg het vlees toe. Voeg een lepeltje water toe tot de gewenste dikte saus is bereikt en laat nog heel kort pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappels en de salade.