Skip to main content

Varkensreepjes in romige champignon-dragon-mosterdsaus met penne en spruitjes

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram varkensreepjes
  • 500 gram spruiten
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 300 gram penne
  • 2 el dragon
  • 200 ml soja cuisine

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koeling. Leg op een bord, dep droog met keukenpapier en laat chambreren.
  2. Zet een grote pan met water op voor de penne en de spruitjes.
  3. Maak de spruiten schoon en snij ze doormidden. Maak de champignons schoon, halveer de kleine en snij de grote in kwarten. Hak de knoflook en dragon fijn.
  4. Kook de penne gaar in 7 minuten. Doe na 2 minuten van de kooktijd de spruitjes erbij voor 5 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  5. Verwarm ondertussen de olie in een wok en bak op hoog vuur de varkensreepjes kort rondom bruin en bijna gaar. Leg op een bord en zet even weg.
  6. Doe indien nodig nog een klein beetje olie in de pan en bak op hoog vuur de champignons enkele minuten totdat ze bruin worden. Bestrooi met zout en peper. Voeg de knoflook toe. Schep een paar keer om en roer de mosterd, gehakte dragon en sojacuisine erdoor. Roer de varkensreepjes erbij en laat 2 minuutjes pruttelen.
  7. Roer vlak voor het serveren de penne en de spruiten erdoor. Breng goed op smaak met peper en zout.