Skip to main content

Varkensreepjes in romige champignon- dragon- mosterdsaus met speltpasta met spruitjes

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Varkensreepjes
  • 600 g Spruiten
  • 2 bakje(s) Kastanje champignons
  • 300 g Spelt pasta
  • 200 ml Soja cuisine

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • 2 el Mosterd
  • 2 tl Gedroogde dragon
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Haal het vlees uit de koeling om te chambreren.
  2. 1. Zet een grote pan met water op voor de pasta en de spruitjes.
  3. 2. Maak de spruiten schoon en snij ze doormidden. Maak de champignons schoon, halveer de kleine en snij de grote in kwarten. Hak de knoflook fijn.
  4. 3. Kook de pasta gaar in 7 minuten. Doe na 2 minuten van de kooktijd de spruitjes erbij voor 5 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  5. 4. Verwarm ondertussen de olie in een wok en bak op hoog vuur de varkensreepjes kort rondom bruin en bijna gaar. Leg op een bord en zet even weg.
  6. 5. Doe indien nodig nog een klein beetje olie in de pan en bak op hoog vuur de champignons enkele minuten aan totdat ze bruin worden. Bestrooi met zout en peper, roerbak nog even door en zorg dat eventueel vocht grotendeels verdampt. Voeg dan de knoflook toe, schep een paar keer om en roer de mosterd, dragon en sojacuisine erdoor. Roer de varkensreepjes erbij en laat 2 minuutjes pruttelen.
  7. 6. Roer vlak voor het serveren de pasta en de spruiten erdoor. Maak goed op smaak met peper en zout.