Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Varkensschnitzel in tomatensaus met zachte polenta

Varken

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram varkensschnitzel
  • 1 ui

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 2 tl basilicum of oregano (vers)
  • 400 ml kippenbouillon
  • 400 ml melk
  • 170 gram polenta
  • 40 gram boter
  • naar smaak parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de varkensschnitzel in tomatensaus.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Snijd de schnitzel in reepjes en bestrooi met zout en peper.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de stukjes vlees 2 min. aan tot ze bruin worden. Haal uit de pan met een schuimspaan en zet weg.
  5. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes aan tot de ui glazig wordt.
  6. Doe de gepelde tomaten en de basilicum erbij en breng aan de kook.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat zachtjes 15 min. inkoken tot een saus.
  9. Maak in de tussentijd de polenta. Breng de kippenbouillon en melk samen aan de kook en voeg al roerend de polenta toe.
  10. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. De polenta moet nu smeuïg en niet te droog zijn. Voeg zo nodig wat melk toe.
  11. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor.
  12. Doe het vlees in de tomatensaus en laat nog 5 min. zachtjes garen.
  13. Serveer de saus over de polenta en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
  14. Lekker met een eenvoudige groene salade.