Skip to main content

Varkensschnitzel in tomatensaus met zachte polenta

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Varkensschnitzel
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 2 tl Basilicum of oregano (vers)
  • 400 ml Kippenbouillon
  • 400 ml Melk
  • 170 g Polenta
  • 40 g Boter
  • naar smaak Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de varkensschnitzel in tomatensaus.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Snijd de schnitzel in reepjes en bestrooi met zout en peper.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de stukjes vlees 2 min. aan tot ze bruin worden. Haal uit de pan met een schuimspaan en zet weg.
  5. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes aan tot de ui glazig wordt.
  6. Doe de gepelde tomaten en de basilicum erbij en breng aan de kook.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat zachtjes 15 min. inkoken tot een saus.
  9. Maak in de tussentijd de polenta. Breng de kippenbouillon en melk samen aan de kook en voeg al roerend de polenta toe.
  10. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. De polenta moet nu smeuïg en niet te droog zijn. Voeg zo nodig wat melk toe.
  11. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor.
  12. Doe het vlees in de tomatensaus en laat nog 5 min. zachtjes garen.
  13. Serveer de saus over de polenta en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
  14. Lekker met een eenvoudige groene salade.