Varkensschnitzel met mais-aardappelpuree en broccoli met chili-limoenolie

Varken

  • Totale tijd minuten
Schnitzel met mais-aardappelpuree en broccoli met chili-limoenolie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Doré aardappelen
  • 2 stuks broccoli
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks limoen
  • 0.5 stuks rode peper
  • 4 stuks varkensschnitzel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 stuks knoflook in de schil
  • 30 gram boter
  • 150 ml water voor de mais
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was of schil de aardappelen. Snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, knoflook (in de schil), peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin kleuren.
  4. Snij de maiskorrels met een scherp mes rustig van de kolf. Kook de korrels in een pannetje met de aangeven hoeveelheid boter en water in 10-15 minuten gaar.
  5. Rasp de limoenschil en hak de rode peper heel fijn (met pitjes als je van pittig houdt). Meng olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout.
  6. Giet de aardappels af (bewaar wat vocht) en stamp tot puree. Roer de gare mais incl. vocht erdoor. Verwijder het velletje van de gepofte knoflook, prak de knoflook en roer door de puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en voldoende zout.
  7. Verwarm flink olie in een koekenpan en bak de schnitzels ca. 3 minuten per kant op middelhoog vuur tot ze gaar en knapperig zijn.
  8. Snij de limoen in partjes. Serveer de schnitzel met de partjes limoen, mais-aardappelpuree en broccoli. Besprenkel met de chili-limoenolie.