Skip to main content

Varkensworst met rode ui en feta, geroosterde bloemkool met tahinsaus en bulgur

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 4 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 1 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 50 ml Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 200 ml Tahin
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 300 g Bulgur
  • 2 tl Venkelzaad
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng olie, komijnpoeder en de bloemkoolroosjes goed en bestrooi met peper en zout. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verspreid de bloemkool er over. Bak ca. 25 minuten tot de bloemkool gaar en lichtbruin is.
  2. Maak in de tussentijd de tahinsaus. Wrijf de knoflook met wat zout fijn in een vijzel. Meng er de tahin en citroensap naar smaak door. Verdun met een beetje water en breng op smaak met wat zout indien nodig.
  3. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Bak terwijl de bloemkool in de oven staat de worsten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten om en om bruin op half hoog vuur. Draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de worsten in ca. 15 minuten garen.
  5. Snijd de ui in ringen. Kneus de venkelzaadjes in een vijzel. Haal de worsten uit de pan en houd warm. Bak in het overgebleven vet de uien en de venkelzaadjes ca. 15 minuten tot de uien zacht zijn en bruine randjes krijgen. Schep af en toe om. Leg op het laatst de worsten nog enkele minuten tussen de uien zodat ze weer door kunnen warmen.
  6. Leg de worsten op een schaal en schep de uien er over. Bestrooi vlak voor het serveren met wat verkruimelde feta.
  7. Serveer samen met de bloemkool en de tahinsaus en de bulgur.