Skip to main content

Vega gehacktbal met ui, aardappels en spruitjes en TonS knoflook mayo

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Spruiten
  • 600 g Aardappelen vastkokend
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 tl Tijm
  • 4 stuk(s) Vegetarische gehacktbal
  • naar smaak Mayonaise

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 klont(en) Boter
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt meerdere keren ui en tijm nodig deze week.
  2. 1. Zet een pannetje met water op voor de spruiten en aardappels.
  3. 2. Maak de spruiten schoon. Boen de aardappels schoon en snij in ongeveer even grote stukjes als de spruitjes. Voeg zout bij het kokende water en kook de spruiten en aardappels 3 minuten voor, vanaf het moment dat het water weer kookt.
  4. 3. Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn. Verhit een goede klont boter in een grote koekenpan of wok en bak daarin de ui op hoog vuur een beetje bruin.
  5. 4. Giet de spruiten en aardappels af en laat een beetje droogstomen of goed uitlekken.
  6. 5. Ris de tijm van de takjes. Voeg de knoflook, geriste tijm, aardappels en spruitjes bij de ui en bak stevig, onder af en toe roeren, totdat alles gaar en een beetje bruin is.
  7. 6. Bak de vega gehacktballen in wat olie zachtjes warm in een koekenpannetje.
  8. 7. Serveer de ballen met de spruiten en aardappel en wat TonS mayonaise.