Skip to main content

Vega gyros met volkoren pita, koolsalade en rode biet-lenteui salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Spitskool
  • 150 ml Yoghurt
  • 1 el Fijngehakte peterselie
  • 1 pakje(s) Rode biet
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 2 pakje(s) Vegetarische kipstuckjes
  • 1 bakje(s) Gyroskruiden
  • 4 stuk(s) Volkoren pitabrood

In Huis

  • 3 el Mayonaise
  • 3 tl Mosterd
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 schepje(s) Suiker
  • 1 tl Rode wijnazijn
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de spitskoolsalade. Snij de kool in kwarten en verwijder de stronk. Snij de kool in ragdunne sliertjes, liefst met behulp van een mandoline, dat is echt het lekkerst vinden wij. Maar met een groot scherp mes kan natuurlijk ook!
  2. 2. Meng de mayonaise, 2/3 van de yoghurt, mosterd, citroensap en korianderpoeder tot een dressing. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een schepje suiker en verdun zo nodig met wat water om gemakkelijker te mengen. Snipper de peterselie heel fijn en voeg toe.
  3. 3. Snij de bietjes in kleine blokjes en meng met de andere 1/3 van de yoghurt, peper, zout en de wijnazijn. Snij de lente ui in dunne ringetjes en meng met de bietjes.
  4. 4. Snij de kipstuckjes in kleinere stukjes. Bak in een beetje olie op hoog vuur krokant en bruin. Voeg op het laatst de gyros kruiden met nog een scheutje olie toe, schud om en draai het vuur uit.
  5. 5. Doe intussen de pitabroodjes in de broodrooster, 1 of 2 per persoon naar wens.
  6. 6. Serveer de kipstuckjes met een flinke pluk koolsalade in de broodjes en serveer de rest van de koolsalade en de bietjes erbij.