Vega gyros op brood met yoghurtsaus en een Griekse salade met Hollandse ‘feta’

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
Vega gyros met Griekse salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 400 gram vegareepjes
  • 1 bakje gyroskruiden
  • 1 stuks stokbrood
  • 5 stuks trostomaten
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks puntpaprika
  • 100 gram Hollandse 'feta'
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 2 el munt (gesnipperd)
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 2 el rode wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde oregano
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de banaansjalot in de lengte doormidden, verwijder de schil en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, peper en zout.
  3. Meng de vegareepjes in een kommetje met wat olie en de gyroskruiden. Laat even staan.
  4. Bak het stokbrood in 8-10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  5. Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika in halve ringetjes. Kruimel de aangegeven hoeveelheid Hollandse ‘feta’ erover. Voeg alles samen en meng vlak voor het serveren de azijn met sjalot en de olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout.
  6. Bak de vegareepjes in een koekenpan een beetje knapperig.
  7. Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper. Snij de muntblaadjes en peterselie fijn en meng ongeveer de helft door de yoghurt. Garneer de salade met de andere helft.
  8. Serveer vega gyros op stokbrood met een goede schep yoghurtsaus. Serveer de Griekse salade erbij.
  9. Goed om te weten: in de gyroskruiden voor 4p zit: 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde peterselie, ½ tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, ½ tl knoflookpoeder, ½ tl korianderpoeder, 1/8 tl chilipoeder, 1/8 tl kaneelpoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.