Skip to main content

Vega hamburger op een bolletje met maiskolf en coeur de boeuf salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Maiskolven
  • 4 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 4 stuk(s) Vega hamburger
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 4 stuk(s) Hamburgerbrood
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Ketchup
  • naar smaak Mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Zet een flinke pan water op voor de maiskolven. Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf. Dit doe je door de buitenste bladeren naar beneden te trekken. Snij vervolgens een stuk van de onderkant van de maiskolf af en halveer de maiskolf. Doe ze in het kokende water. Bij een kleine maiskolf met lichtgele korrels geldt een kooktijd van 10-12 minuten.Voor een grote kolf met grote gele korrels 15-20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden om straks de bolletjes in op te piepen (circa 3 minuten) of snij ze open en bak ze even aan beide kanten in een grill pan. Snij de tomaten in mooie dunne plakken, bewaar 1 plak per persoon voor op het broodje en leg de rest dakpansgewijs op een mooi bord. Besprenkel met wat citroensap (mag uit een flesje), peper, zout en olijfolie.
  3. Halveer de ui en snij in dunne ringen. Verwarm een koekenpan met wat olie. Fruit hierin de uienringen tot ze beginnen te bruinen. Bak vervolgens de vegetarische hamburgers bij de uien tot ze warm zijn en de uien mooi bruin. Was intussen de rucola. Beleg elk bolletje met een beetje mayo, de plak tomaat, de hamburger, de gebakken ui, een dot ketchup en als laatste de rucola.
  4. Serveer met de maiskolven en de tomatensla. Serveer bij de maiskolven indien gewenst een klontje boter en wat zeezout.