Skip to main content

Vega worst met preipotje en bietensalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 4 preien
  • 500 gram voorgekookte bieten
  • 125 ml zure room
  • 1 rode ui
  • 4 vegetarische braadworsten

In Huis

  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 50 gram boter
  • 2 el mosterd
  • 150 ml melk
  • olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Boen de aardappelen schoon, snij in stukken en kook in ca. 25 min. gaar in een pan water met zout.
  2. Snij de prei in ringen, was goed en doe in een pan met wat zout en een laagje water. Stoof afgedekt circa 5 minuten tot de prei zacht is. Giet af.
  3. Snij de bieten in hapklare stukken. Meng in een kommetje de zure room, citroensap, de olijfolie extra vierge, geperste knoflook en komijnpoeder. Schep de bieten door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de ui in ringen. Verhit de olijfolie om te bakken met de resterende boter in een koekenpan. Bak de uienringen en vega worstjes mooi bruin.
  5. Giet de aardappelen af. Stamp met 3/4 van de boter en de mosterd tot een puree. Roer er beetje bij beetje de melk door tot je een mooie smeuïge puree hebt. Schep de prei door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
  6. Serveer de worstjes samen met de preistamppot en de bietensalade.