Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegaburger met maiskolven en koriander-chiliboter

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) maiskolven
  • 1 stuk(s) coeur de boeuf tomaten
  • 2 el peterselie
  • 4 stuk(s) vega hamburger
  • naar smaak rustiek breekbrood

In Huis

  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 el koriander
  • 100 g boter
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de limoen, verwijder het zaad van de rode peper en hak zeer fijn en hak de koriander.
  2. Meng vervolgens voor de kruidenboter de boter (op kamertemperatuur) met de geraspte limoen, rode peper, koriander, zout en peper. Zet in de koelkast om op te stijven.
  3. Kook de maiskolven in water met wat zout in ca. 5-10 munten gaar.
  4. Snij de tomaten in stukjes en hak de peterselie. Meng tomaten, peterselie, peper en zout.
  5. Bereid de vegaburgers volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel de burgers over vier borden. Leg er wat van het tomaatmengsel op.
  6. Serveer er de maiskolven bij met een klontje kruidenboter erop.
  7. Lekker met een geroosterd of gegrild breekbroodje.