Skip to main content

Vegaburger met rode kool, puree en zelfgemaakte appelmoes

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 1000 g Appels
  • 2 zakje(s) Rode kool
  • 4 stuk(s) Vegetarische burger

In Huis

  • scheutje(s) Melk
  • 2 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en de appels met een dunschiller. Zet de aardappels op in een pan met ruim water en zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  2. 2. Snij de appels in achten en verwijder het klokhuis. Zet ze op in een pannetje met een heel klein beetje water en kook zachtjes met een deksel gaar in circa 15 minuten. Check of de stukken helemaal zacht zijn, zo niet, kook nog wat langer.
  3. 3. Verwarm de rode kool op laag vuur in een pan. Bak de vegetarische burgers in een koekenpan rondom bruin en warm.
  4. 4. Stamp de aardappels wanneer ze gaar zijn tot een mooie gladde puree met een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Stamp de appels als ze gaar zijn fijn met een stamper of pureer helemaal glad als je dat lekkerder vindt. Breng eventueel op smaak met een klein beetje kaneel en/of suiker naar smaak.
  6. 6. Serveer de burgers met de rode kool, puree en appelmoes.