Skip to main content

Vegan curry met kokos, kikkererwten, cherry tomaatjes en snijbonen

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 2 stuk(s) Uien
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 600 g Snijbonen
  • 2 bakje(s) Curry specerijen
  • 400 ml Kokosmelk
  • 500 g Pruimtomaatjes
  • 1 tl Chilivlokjes
  • 2 blikje(s) Kikkererwten

In Huis

  • 600 ml Water
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet 75 gram rijst met 150 ml water pp op en kook in ca. 30 minuten zachtjes gaar.
  2. 2. Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een afsluitbare wok of braadpan.
  3. 3. Hak intussen de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de snijbonen en snij ze daarna in stukjes van 2 cm.
  4. 4. Voeg wanneer de uien glazig zijn de bakjes specerijen* toe met daarin de kardemompeultjes en de limoenblaadjes, en ook de knoflook. Roer een paar keer om totdat de geuren van de specerijen en knoflook vrijkomen. Voeg de snijbonen toe, wat zout en het blikje kokosmelk.
  5. 5. Neem de helft (!) van de pruimtomaatjes en staafmix ze samen met de chilivlokjes (naar smaak) tot sap. Voeg toe en breng het geheel aan de kook. De snijbonen hebben ongeveer 10 minuten nodig.
  6. 6. Giet de kikkererwten af en voeg bij de curry.
  7. 7. Snij de andere helft van de pruimtomaatjes doormidden en leg apart. Die gaan er later bij.
  8. 8. Voeg op het allerlaatst, wanneer de snijbonen beetgaar zijn, nog 1 minuutje de gehalveerde tomaatjes erbij (alleen om op te warmen). Serveer direct met de rijst.
  9. * Curryspecerijen voor 4p (2 bakjes): 1 tl komijn-, gember-, koriander-, en kurkumapoeder, 1 tl mosterzaad, 4 kardemompeulen en 4 limoenblaadjes.
  10. <br>Let op: je hebt meerdere keren chilivlokjes en knoflook nodig deze week.