Vegan curry met snijbonen, kikkererwten en cherrytomaatjes

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Vegan curry met snijbonen kikkererwten en cherrytomaatjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 1 stuks ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bakje curry specerijen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 2 blikjes kikkererwten
  • 500 gram snijbonen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • naar smaak koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 150 ml water pp op. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat afgedekt in 25-30 minuten gaar en droog koken. (Liefst met behulp van een vlamverdeler).
  2. Zet een pannetje water zonder zout voor de snijbonen op.
  3. Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of braadpan.
  4. Hak de knoflook fijn. Druk de zaadjes uit de kardemompeultjes (in bakje specerijen). Voeg wanneer de uien glazig zijn de specerijen (incl. limoenblaadjes), kardemomzaadjes en knoflook toe. Roer een paar keer om totdat de geuren van de specerijen en knoflook vrijkomen. Voeg wat zout en de kokosmelk toe.
  5. Voeg de tomatenstukjes en chilivlokjes (naar smaak) toe. Giet de kikkererwten af (zie tip) en voeg toe. Laat zachtjes pruttelen.
  6. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze daarna in stukjes van 2 cm. Kook in 6-8 minuten beetgaar vanaf dat het water kookt. Spoel af met koud water.
  7. Pluk de koriander en zet in een bakje op tafel.
  8. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg op het allerlaatst bij de curry samen met de snijbonen. Warm nog 1-2 minuten door.
  9. Serveer de curry met rijst en garneer naar smaak met de koriander. (De limoenblaadjes geven enkel smaak af en zijn niet eetbaar.)
  10. Goed om te weten: In het bakje curryspecerijen voor 4p zit: 1 tl komijn-, gember-, koriander-, en kurkumapoeder, 1 tl mosterzaad, 4 kardemompeulen en 4 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p de helft.
  11. Tip: Je kunt ook met de helft crunchy kikkererwten maken. Verwarm de oven op de grillstand. Meng met olie, wat paprikapoeder, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 10-12 minuten crunchy, schud tussentijds om.