Vegan curry met snijbonen, kikkererwten, kokos, en cherrytomaatjes

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
3290 Vegan Curry Met Kokos Kikkererwten Cherry Tomaatjes En Snijbonen

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 1 stuks ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram snijbonen
  • 1 bakje curry specerijen
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 blikjes kikkererwten
  • 1 blikje tomatenstukjes

In Huis

  • 600 ml water
  • olie om te bakken
  • 1 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 150 ml water pp op. Breng aan de kook, draai het vuur zachter en laat afgedekt in 25-30 minuten gaar en droog koken. (Liefst met behulp van een vlamverdeler).
  2. Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of braadpan.
  3. Hak intussen de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de snijbonen en snij ze daarna in stukjes van 2 cm.
  4. Voeg wanneer de uien glazig zijn de specerijen en knoflook toe. Roer een paar keer om totdat de geuren van de specerijen en knoflook vrijkomen. Voeg de snijbonen toe, wat zout en de kokosmelk.
  5. Voeg de tomatenstukjes en de chilivlokjes (naar smaak) toe. Breng het geheel aan de kook. De snijbonen hebben ca. 10 minuten nodig.
  6. Giet de kikkererwten af en voeg bij de curry.
  7. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg op het allerlaatst, wanneer de snijbonen beetgaar zijn, nog 1 minuutje de gehalveerde tomaatjes erbij (alleen om op te warmen). Serveer de curry met rijst.
  8. Goed om te weten: Curryspecerijen voor 4p: 1 tl komijn-, gember-, koriander-, en kurkumapoeder, 1 tl mosterzaad, 4 kardemompeulen en 4 limoenblaadjes. 2p de helft.