Vegan gyros op brood met een Griekse salade met saladeblokjes Mediterraans van Max&Bien

Vegan

  • Totale tijd minuten
Vegan gyros op brood met een Griekse salade met saladeblokjes Mediterraans van Max&Bien | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 5 stuks tomaten
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 potje saladeblokjes Max&Bien
  • 4 stuks ciabatta
  • 360 gram PLNT gyros reepjes
  • 125 ml amandelyoghurt
  • 2 el munt (gesnipperd)
  • 2 el peterselie (gesnipperd)

In Huis

  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde oregano
  • olie om te bakken
  • 2 el vegan mayo
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de rode ui en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, peper en zout. Zet weg.
  3. Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes en de paprika in halve ringetjes. Voeg alles samen en meng vlak voor het serveren (!) de azijn met rode ui en de olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout. Kruimel de aangegeven hoeveelheid saladeblokjes van Max&Bien erover.
  4. Bak de ciabatta’s 6-8 minuten af.
  5. Bak de PLNT gyros reepjes in olie in een koekenpan een beetje knapperig.
  6. Doe de amandelyoghurt en vegan mayo in een bakje met zout en peper. Snij de muntblaadjes en peterselie fijn en meng ongeveer de helft door de yoghurt. Garneer de salade met de andere helft.
  7. Serveer de PLNT gyros op ciabatta met een goede schep vegan yoghurtsaus.
  8. Serveer de Griekse salade erbij.