Vegan hachee met aardappel-knolselderijpuree en rode kool met rozemarijn

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Vegan hachee met aardappel knolselderijpuree en rode kool met rozemarijn | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 gram rode ui
  • 1000 gram Doré kruimige aardappelen
  • 700 gram knolselderij
  • 360 gram vegan stoofstukjes
  • 2 zakje vegan jus
  • 1 bakje stoofspecerijen (laurier, kruidnagel, jeneverbes)
  • 1.5 zakje rode kool
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes
  • naar smaak nootmuskaat (bolletje in zakje kruiden)

In Huis

  • (vegan) boter om te bakken
  • 250 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui in dunne halve ringen. Verwarm olie en (vegan) boter in een afdekbare koeken- of braadpan en fruit de ui zachtjes.
  2. Zet een pan water met zout op voor de aardappels en knolselderij. Schil beide en snij in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar.
  3. Schep de ui op een bordje en hou apart. Bak de vegan stoofstukjes ca. 4 minuten tot ze wat bruinen. Maak wat kleinere stukjes m.b.v. een spatel. Voeg de uien, jus, de aangegeven hoeveelheid water en specerijen toe. Dek af en laat zachtjes pruttelen.
  4. Verwarm de rode kool op laag vuur in een pan. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn, voeg toe.
  5. Giet de aardappelen en knolselderij af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot een smeuïge puree met een klont (vegan) boter en als nodig wat kookvocht. Breng op smaak met peper, zout. Rasp er met een fijne rasp wat nootmuskaat naar smaak overheen. Serveer de puree met de vegan hachee en rode kool
  6. Goed om te weten: In het bakje specerijen (bij 4p) zitten: 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels en 10 jeneverbessen. Bij 2p de helft.