Vegan kapsalon met Karma Kebab, aardappel- en pompoenfrietjes, roodlof, cherrytomaatjes en pittige knoflooksaus

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Vegan kapsalon met Karma Kebab, aardappel- en pompoenfrietjes, roodlof, cherrytomaatjes en pittige knoflooksaus | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks Sweet dumpling pompoen
  • 2 tenen knoflook (met schil)
  • 500 gram oranje bataat
  • 2 el krulpeterselie
  • 250 ml amandelyoghurt
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 stronken roodlof
  • 2 stuks little gem sla
  • 300 gram Karma Kebab
  • 2 el bieslook

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el vegan mayonaise
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl chilipoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was en snij de aardappelen in frietformaat. Was de Sweet Dumpling pompoen en verwijder evt. lelijke plekken van de schil. Snij in kwarten, verwijder de pitten en snij in plakjes van ca. 1 cm.
  3. Doe de aardappel en pompoen in een grote mengkom, voeg flink olie, paprikapoeder, peper en zout toe en hussel goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak in 25-30 min goudbruin. Hussel halverwege om en zet op het laatst de grill aan voor een knapperig randje.
  4. Maak het sausje: Hak de krulpeterselie fijn. Meng met de amandelyoghurt, vegan mayo, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout. Zet apart.
  5. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder het kontje en hart van de roodlof en de little gem sla. Snij in smalle reepjes. Doe samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
  6. Verwarm de Karma Kebab in wat olie in een koekenpan 5 minuten op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de kebab niet te krokant wordt of aanbakt.
  7. Hak of knip de bieslook fijn.
  8. Druk als de aardappel en pompoen klaar zijn de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de knoflooksaus.
  9. Verdeel de salade over de aardappel en pompoen en leg de kebab erop. Verdeel het sausje erover en garneer met de gehakte bieslook.