Skip to main content

Vegan linzenpie met broccolisoep en een Oosterse salade van waterkers, venkel, appel en munt

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 2 stronken broccoli
  • 4 stuks vegan linzenpie
  • 1 tl limoenrasp
  • 1 el limoensap
  • 2 el munt gehakt
  • 1 lente-ui
  • 2 stuks venkel
  • 1 rode peper
  • 1 appel
  • 100 gram waterkers

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokje(s)
  • 1 tl dijon mosterd
  • 3 el milde (olijf)olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet de waterkoker aan met ca. 1.5 liter (voor 4p).
  3. Snipper de ui en fruit in olie in een soeppan. Voeg het komijnzaad (als je dat in huis hebt) bij de ui en bak mee op zacht vuur.
  4. Snij alleen het onderste deel van de broccoli en snij stuggere delen van de steel. Snij de steel in stukken en haal de roosjes eraf.
  5. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de broccoli bij de ui als deze glazig is. Schud een paar keer om. Voeg een deel van het kokende water toe (bijv. beginnen met 1 liter bij 4p) en de bouillonblokje(s). Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  6. Haal de pom-pies uit het bakje en bak ze 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Rasp de limoen en pers het sap. Maak in een slakom een dressing van de limoenrasp en sap, mosterd, milde olijfolie en peper en zout. Hak de muntblaadjes fijn en voeg toe. Snij de lente-ui heel fijn en voeg toe. Proef of het te zuur is en voeg indien nodig wat suiker toe.
  8. Snij de onderkant en het loof van de venkel en halveer. Snij in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
  9. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij in halve ringetjes. Snij de appel met schil in hele dunne partjes.
  10. Doe ongeveer een kwart van de waterkers bij de broccolisoep (dikkere stelen mogen mee). En haal de rest af voor de sla – (LET OP! bewaar wat blaadjes voor het gevulde tomaten gerecht). Dikkere stelen kan je (indien gewenst) nog extra bij de broccoli doen, dunne steeltjes zijn sowieso lekker.
  11. Pureer de broccoli tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer tegelijk of voorafgaand aan de linzenpies en salade.