Vegan moussaka met cashew-bechamel

Vegan

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Vegan moussaka met cashew bechamel | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In de box

  • 150 gram rauwe cashewnotenstukjes
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1.5 pakje linzen in kruidige tomatensaus
  • 250 ml passata
  • 300 ml havercuisine

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 tenen knoflook
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 0.5 tl nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de cashewnoten in een mengbeker en overgiet met kokend water tot ze net onder staan. Week minimaal 15 minuten.
  3. Snij de aubergine in de breedte in dunne plakken.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. Zorg dat de olie goed heet is. Bak de plakken aubergine (in delen) aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout en peper. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Verhit olie in een andere wok of koekenpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, snij de champignons in plakjes. Voeg de champignons, oregano en 3/4de(!) van de knoflook toe, bak een paar minuten mee. Voeg de linzen en passata toe, laat even pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak de vegan bechamelsaus. Giet het water van de cashewnoten af. Pureer samen met de rest van de knoflook, havercuisine en nootmuskaat tot een smeuïge saus. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet de helft van de linzen-paddenstoelensaus in een ovenschaal. Verdeel de helft van de aubergine erover, gevolgd door de helft van de vegan bechamelsaus. Herhaal dit nog een keer en eindig met de bechamel. Maak af met zwarte peper uit de molen.
  8. Bak de moussaka minimaal 20 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin is.