Skip to main content

Vegan paella

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 1 stuk(s) Aubergine
  • 2 stuk(s) Bleekselderij (stengel)
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 bakje(s) Specerijen (met stip)
  • 4 el Zeewier mix
  • 300 g Calasparra rijst
  • 400 g Sperziebonen
  • 1 blikje(s) Boterbonen

In Huis

  • 1000 ml Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Zonnebloemolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt meerdere keren cherry tomaatjes nodig deze week!
  2. Zet het water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  3. Snij de paprika en bleekselderij in stukjes en de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Verwarm de olie in een ruime pan mét anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui en bleekselderij 5 min. Voeg knoflook, aubergine en paprika toe en bak nog 5 min.
  5. Snij de tomaatjes doormidden en staafmix ze grof, samen met het specerijenbakje. Voeg bij de groenten en bak dit nog een paar minuten.
  6. Voeg een soeplepel van de bouillon en zeewiermix erbij en roer dit door. Doe ook de rijst in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na circa 25 min gaar.
  7. Zet een laagje water op met wat zout. Dop de boontjes en snij in kleine stukjes van ca. 1 cm. Blancheer ca 5 min, tot de gewenste bite is bereikt. Spoel ze af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  8. Doe de boterbonen in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.
  9. Voeg op het laatst, eventueel met nog een beetje bouillon de sperzieboontjes en de boterbonen toe, zodat die nog mee opwarmen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  10. NB. Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en droog gekookt is, dan is het klaar!
  11. <br>NB. In het specerijenbakje MET stipje zit: 1 tl kurkuma, 0.5 tl paprikapoeder, 0.25 tl chilipoeder