Vegan paella met groene asperges en boterbonen

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Vegan paella met groene asperges en boterbonen | recept uit de maaltijdbox

Ingredi├źnten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje paella specerijen
  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 250 gram groene asperges
  • 10 gram peterselie
  • 1 blikje boterbonen

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokje groentebouillon (zie tip)
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui. Verwarm de olie in een afdekbare koekenpan of wok en fruit de ui. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Hak de knoflook fijn. Voeg alles bij de ui. Bak even mee, samen met de paella specerijen. Voeg de blue japonrijst toe. Schep om tot de korrels glazig zijn.
  3. Halveer de tomaatjes en voeg toe (bewaar een paar om op het laatst toe te voegen voor een frisse noot). Voeg 3/4de van de bouillon toe, breng aan de kook en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar. Het mag een beetje bite houden. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het droog dreigt te koken.
  4. Zet een klein laagje water op voor de asperges.
  5. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Snij in stukjes van 3 cm. Kook beetgaar in 4-5 min. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven en hou apart.
  6. Hak de peterselie fijn. Hou apart.
  7. Giet de boterbonen af. Meng de bonen, aspergestukjes en achtergehouden tomaatjes door de paella en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.
  8. Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, ┬╝ tl cayennepeper (in het 2p bakje zit de helft).
  9. Bij sommige bouillonblokjesverpakkingen is 1 blokje voor 1 liter genoeg, bij andere heb je 2 blokjes nodig.