Vegan paella met groene asperges en zeewier chips

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35-40 minuten
Vegan paella met groene asperges en zeewier chips | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks venkel
  • 2 stuks paprika
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje paella specerijen
  • 0.5 bosje peterselie
  • 200 gram groene asperges
  • 2 blikje boterbonen
  • naar smaak zeewier chips

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokje groentebouillon
  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  2. Snipper de ui. Verwarm de olie in een afdekbare koekenpan of wok en fruit de ui. Snij de venkel en paprika in stukjes, hak de knoflook fijn, voeg toe. Voeg ook de blue japonrijst toe. Bak even mee.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en pureer ze grof in een hoge maatbeker. Roer de specerijen erdoorheen. Meng door de groenten.
  4. Voeg ook 3/4de van de bouillon toe, breng aan de kook en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar. Het mag een beetje bite houden. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het droog dreigt te koken.
  5. Zet een klein laagje water op voor de asperges (gebruik het pannetje waar de bouillon in heeft gezeten, scheelt afwas 😉).
  6. Hak de peterselie fijn. Hou apart.
  7. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de groene asperges. Snij in stukjes van 2 cm. Kook beetgaar in 4-5 min. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven en hou apart.
  8. Let op: Vang wat vocht van de bonen op voor een ander gerecht, doe in een afgesloten bakje en bewaar in de ijskast. Doe de boterbonen met de rest van het vocht bij de risotto. Warm nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Meng op het laatst de aspergestukjes erdoor en garneer met de peterselie. Laat iedereen op het bord wat zeewier chips eroverheen kruimelen (ook lekker als snackje).
  10. Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, ¼ tl cayennepeper (in het 2p bakje zit de helft).