Skip to main content

Vegan paella met twee soorten bonen en zeewier chips

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 rode puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje paella specerijen
  • naar smaak zeewier chips
  • 240 gram calasparra rijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 blikje boterbonen
  • 1 pakje zeewier chips

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 el olie om te bakken
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  2. Snipper de ui. Verwarm de olie in een ruime afdekbare pan fruit de ui. Snij de bleekselderij in stukjes en voeg toe. Snij de paprika in stukjes en voeg toe. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten mee.
  3. Zet een pannetje water op met wat zout voor de boontjes straks.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en pureer ze grof in een hoge maatbeker. Roer de specerijen erdoorheen. Roer de tomaat bij de groenten.
  5. Voeg een soeplepel van de bouillon erbij en roer. Doe ook de rijst in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na circa 25 min gaar.
  6. Haal de steeltjes van de boontjes en snij in kleine stukjes van ca. 1 cm. Kook beetgaar in 4-5 min. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven en hou apart.
  7. Giet de boterbonen af en voeg met aanhangend vocht (daar zit veel eiwit in!) bij de rijst, samen met de sperziebonen. Warm nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat iedereen op het bord wat zeewier chips eroverheen kruimelen.
  9. Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, ¼ tl cayennepeper (in het 2p bakje zit de helft). NB. Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en droog gekookt is, dan is het klaar!